Skip to content

Kontakt:

KT-Strømpen ApS

Baldersbuen 53,
DK-2640 Hedehusene

CVR. Nr. 29807396
Tel: (+45) 75 52 62 33
E-mail: [email protected]

Bank – Nykredit
Reg. Nr. 5470
Kto. Nr. 000 414 1060Historie

KT-Strømpen – “den med Sommerfuglen” blev grundlagt i 1946.
KT står for Kolding Tricotagefabrik.

I starten strikkede vi nylonstrømper til damer, et produkt som kom fra USA, og som man under krigen havde meget vanskeligt ved at få fat i. Dengang kaldte man disse strømper “Silkestrømper”, og det er herfra KT-Strømpen fik sit logo: Sommerfuglen. Fordi sommerfuglelarvens spind jo netop danner grundlaget for fremstillingen af silke.
Senere gik vi over til at lave almindelige strømper, som vi nu har produceret igennem en menneskealder.

Det hele startede i et “hønsehus” med 3 strikkemaskiner inde midt i Kolding. Maskinerne blev drejet rundt pr. håndkraft, og den daglige produktion var under 100 par – men i højeste kvalitet. I 1951 flyttede fabrikken uden for Kolding til adressen Nr. Bjert Vej. Sidenhen blev vejnavnet til ære for os døbt om til Sommerfuglevej.
Adressen lå i 1951 “langt uden for byen”, og det fortælles, at borgmesteren selv (under ledsagelse af den daværende stadsingeniør) var på besigtigelse for at tage stilling til en placeringstilladelse. Stadsingeniøren dristede sig til at mene, at placeringen nok ikke var så hensigtsmæssig, idet “der nok engang vil komme beboelse herude”.
Borgmesteren kiggede lettere forundret på ham og sagde “det har do int forstand o – der kommer aller by heru”. Hvorefter tilladelsen blev givet på stedet.
Siden da er Kolding vokset så meget, at det igen er “midt i byen”.
I naturlig forlængelse af vores etablering af produktion udenlands solgte vi grunden på Sommerfuglevej og flyttede i 2010 ud til nye og tidssvarende lokaler på vores nuværende adresse.

I 2006 startede vi udflytning af vores fabrik til Pakistan.
Det skete trin for trin. Først de letanvendelige strikkemaskiner og det dertil hørende know how omkring produktion af kvalitetsstrømper. Så de lidt mere krævende maskiner, og den til disse hørende produktionsviden. Og så fremdeles indtil vi i 2010 havde bragt alt på plads i en effektiv og kvalitetsbevidst fabrik, hvor al vores produktion foregår i dag.
Vores mange forskellige garner bliver for hovedparten stadig købt ved vores europæiske garnleverandører, fordi vi ikke kan få en tilstrækkelig god kvalitet i Asien.
Vores mandskab er blandt de bedste strømpefolk, bl.a. fordi vi giver en høj løn, der ligger betydeligt over gennemsnittet. Omvendt sikrer det os en stabil medarbejderkreds, hvilket har stor betydning, når vi til stadighed ønsker at opfylde vores krav til en meget høj kvalitet.
Vi mener at stå langt fremme hvad angår arbejdsforholdene for vores medarbejdere i Pakistan, hvilket eksempelvis giver sig udtryk i, at vi giver gratis mad og lægehjælp, har uddannelsesaktiviteter på fabrikken og selvfølgelig ikke anvender børnearbejde.

KT-Strømpens filosofi har gennem alle årene været at levere strømper i høj kvalitet, dvs. med den rigtige kombination af stor slidstyrke og høj grad af velvære.
Dette tilstræber vi hele tiden at efterleve gennem produktudvikling, afprøvning af nye garner samt en stadig fastholdelse af vores høje kvalitetsnormer i hele produktionsprocessen.

Sommerfuglen har været på vingerne siden 1946.
Vi vil fortsat være fremme i skoene – også gerne i dine. Derfor opfordrer vi dig til at prøve et par KT-strømper næste gang.

Med venlig hilsen

KT-Strømpen – den med Sommerfuglen